Overhemden: modetrends

Overhemden: modetrends

Het overhemd maakt al vele jaren deel uit van herenkleding. In de loop der jaren hebben we diverse trends gezien op dit vlak. Welke soorten overhemden zijn er en waarom zijn ze populair? Dat is wat we in dit artikel op een rijtje willen zetten.

Pasvorm

Allereerst is de pasvorm van een overhemd heel belangrijk. Tegenwoordig is oversized in de mode, maar er zijn ook periodes geweest waar de trend getailleerd voorschreef. Welke pasvorm goed bij jou past is afhankelijk van je postuur. Een getailleerd overhemd komt het beste tot zijn recht bij mannen met een platte buik. Oversized past goed bij mannen met een wat voller figuur. Mannen met een gemiddeld postuur zullen het beste tot hun recht komen in een recht model.

Andere belangrijke punten zijn de lengte van de mouwen. Zeker voor lange mannen is dit heel belangrijk. Te korte mouwen zijn nooit trendy geweest en zullen dat ook niet worden. Er zijn overhemden te koop die langere mouwen hebben, waardoor dit probleem eenvoudig te voorkomen is.

De maat van het overhemd

Uiteraard moet een overhemd ook de goede maat hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overhemden die te weinig ruimte op de schouders bieden, waardoor het voelt alsof het kleerhangertje er nog inzit. Niet alleen zit dit onprettig, het ziet er ook niet goed uit en je loopt het risico dat het overhemd op de naden scheurt. Een te groot overhemd daarentegen zal het idee geven dat de drager in het overhemd verdrinkt.

Materiaal

Zoveel smaken zoveel stoffen waarvan overhemden gemaakt zijn. Zo zullen mannen die veel zweten een voorkeur hebben voor overhemden van 100% katoen. Deze nemen het zweet goed op en voelen prettig aan op de huid. Overhemden waar ook polyester bij gebruikt is zijn licht, glad en duurzaam. Ze kreuken minder en verkleuren en vervormen nauwelijks. Voor mannen met een stevig postuur kunnen overhemden met elastaan een goede optie zijn. De rekbaarheid van deze stof zorgt ervoor dat het overhemd bewegingen niet verhindert en kan tegen een stootje.

Satijnen overhemden zijn erg populair geweest maar zijn de laatste jaren wat uit beeld verdwenen. Toch is deze ademende, goed vochtopnemende stof zeer plezierig en biedt veel draagcomfort.

Linnen is in Nederland nooit een grote hit geworden. Door het gematigde klimaat komen de voordelen (koele stof) minder goed tot hun recht. Het grootste nadeel van linnen, de mate waarin de stof kreukt, wordt juist benadrukt.

Conclusie

Hoewel de trends ook voor overhemden per jaar variƫren, is het belangrijker dat het overhemd goed past en dat je je er prettig in voelt. Door je uitstraling zal je overhemd altijd goed staan.

Reacties zijn gesloten.