Tips bij het uitzoeken van schoenen

Tips bij het uitzoeken van schoenen

Het vinden van het perfecte paar schoenen is zo makkelijk nog niet. Wanneer je eindelijk een paar hebt gevonden wat je mooi vindt, blijken ze helemaal niet lekker te zitten of nog erger, niet meer beschikbaar te zijn in jouw maat. Toch wil je wel graag het beste paar hebben die perfect past bij de outfit die je klaar hebt liggen. We gaan dan ook kijken naar een aantal tips voor het kopen van het perfecte paar.

Tips bij het uitzoeken van het perfecte paar

Allereerst is het belangrijk om de sokken te dragen of mee te nemen die je normaliter ook draagt. Wanneer je op pad gaat zonder sokken en ze lijken perfect te passen, kan dit ineens anders zijn wanneer je wel sokken draagt. Het is dan dus ook belangrijk dat je dezelfde sokken draagt als altijd wanneer je gaat shoppen. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je geen teleurstelling zal hebben wanneer je thuis komt en ze alsnog niet helemaal passen.

Verschillende maten

Blijf je bij het shoppen niet vasthouden op een maat. Het kan namelijk best zijn dat jouw voeten is gekrompen of gegroeid zijn sinds de laatste keer dat je ging winkelen. Een maat is dan in wezen maar een indicatie van wat ongeveer gelijk staat aan de grootte van jouw voeten. Ook kan het zijn dat verschillende winkels of merken verschillende maten hanteren. Koop dus niet blind zomaar een paar, maar probeer ze altijd eerst even te passen. Ook op die manier voorkom je een teleurstelling wanneer je thuis komt en ze toch niet blijken te passen.

Voeten op laten meten

Het is handig om je voeten eens in de tijd op te laten meten. Op die manier weet je veel beter wat de indicatie is van de grootte van jouw voeten. Het is namelijk niet een vast gegeven dat jouw voeten dezelfde grootte zullen hebben voor de hele tijd. Wanneer je je voeten hebt laten opmeten kun je daarnaast ook weer makkelijker een paar online bestellen omdat je vaak kan zien welke grootte voeten bij welke schoenen past.

Loop met de schoen

Wanneer je aan het passen bent, is het belangrijk dat je toch een klein stukje probeert te lopen met de schoen. Op die manier zet je je voet namelijk heel anders neer dan wanneer je zit. Wanneer er iets uitsteekt in de schoen, zul je dat dan ook direct merken. Uitstekende stukjes kunnen bijvoorbeeld voorkomen bij goedkopere schoenen omdat hierop bespaart wordt bij de afwerking. Uitstekende stukjes kunnen gaan irriteren en zorgen voor blaren en wonden. Dat wil je natuurlijk voorkomen dus probeer altijd even een stukje te lopen.

Reacties zijn gesloten.